Veel bezoekers bij Grietmarkt en Grietmaal

Foto Nanda Klabbers GrietmarktHet was zaterdag 12 september de hele dag gezellig druk op de nazomer-Grietmarkt. In de 75 kramen was een bijzonder aanbod aan kunst, design en groene producten te vinden, met daaromheen volop muziek en vrolijke activiteiten. ‘In de avond schoven 250 eters aan bij de tot lange tafels omgebouwde marktkramen voor een smakelijk biologisch Grietmaal. Bezoekers, kraamhouders, optredende artiesten, vrijwilligers; iedereen was zeer te spreken over deze dag.
Foto Nanda Klabbers GrietmaalVoorzitter van de Grietmarkt Ernst Hart: ‘Een prachtige locatie, een uniek en gevarieerd aanbod aan biologische producten, kunst en design, de ongedwongen sfeer met muziek en activiteiten waaraan iedereen gratis mag meedoen, en een beetje mooi weer. Dat zijn de ingrediënten voor een gouden formule die nu al 13 jaar meegaat.”
Foto Nanda Klabbers GrietmarktPassend bij het thema ‘Kunst en Ambacht, Meesterlijk Amerongen’ werd bij de opening van de markt in aanwezigheid van dorpswethouder Henk Veldhuizen ook het startsein gegeven voor de vele activiteiten van Open Monumentendag in het dorp.

Aan de lange tafels onder de overkapping van de marktkramen was het bij het Grietmaal, ondanks een beetje regen, net zo gezellig als altijd. Foto Nanda Klabbers Grietmarkt Iedereen bleef droog en kon genieten van de door de koks van Restaurant Buitenlust en Herberg Den Rooden Leeuw ‘meesterlijk’ bereide biologische maaltijd, met sfeervolle live muziek van gypsy jazzband Pigalle 44. Het bleek de perfecte ambiance om alweer plannen te smeden voor de twee nieuwe edities van de Grietmarkt in 2016!

Met dank aan onze sponsoren

De foto’s zijn gemaakt door Nanda Klabbers.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.