Locatie

De Grietmarkt wordt gehouden op de Margaretha Turnorlaan in Amerongen, dit is tegenover Kasteel Amerongen.

De Grietmarkt is gratis te bezoeken.
Datum: 11 mei 2024 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Wij raden bezoekers aan zoveel mogelijk per fiets te komen. Op de Grietmarkt is ruimte gereserveerd voor het stallen van fietsen.
Amerongen is ook goed bereikbaar per openbaar vervoer met buslijn 50 (Utrecht – Wageningen/Veenendaal) van Syntus/Keolis. Volg vanaf halte Amerongen-Dorp de bordjes richting Kasteel om op de Grietmarkt te komen. Het is ongeveer 5 minuten lopen.

In het oude dorp zelf is slechts beperkt parkeergelegenheid. In de buurt van De Rode Leeuw No35 (hoek Lekdijk/Donkerstraat) is tijdelijk een weiland in gebruik als betaald parkeerterrein. Volg hiervoor uitsluitend de bewegwijzering, want een aantal straten in het oude dorp is op deze dag afgesloten.

Voor auto’s is bovendien op sportpark De Burgwal / Nationaal Park (aan de rand van het dorp richting Elst) een groot gratis parkeerterrein beschikbaar. Vanaf hier zijn twee leuke wandelroutes van ongeveer 10 minuten naar de Grietmarkt gemarkeerd: de ‘cultuurroute’ en de ‘natuurroute’. Kijk op het bord op de parkeerplaats (bij de rotonde).

In september wordt de markt afgesloten met het Grietmaal, hiervoor kunt u alleen in de voorverkoop kaarten kopen.

Reacties zijn gesloten.