Historie

In 2003 heeft Roeland Schweitzer het initiatief genomen om, samen met Hans van de Pol, de Margaretha Turnor Markt te organiseren, op de Margaretha Turnorlaan voor het kasteel. Katri Schweitzer bedacht de naam ‘Grietmarkt’.

Inmiddels functioneert de organisatie van de Grietmarkt in een zelfstandige stichting. De Stichting Grietmarkt stelt zich ten doel een bijdrage te leveren aan de leefsfeer, cultuur en duurzaamheid in Amerongen. Dit doet zij door het organiseren van sfeervolle kunst- en groenmarkten in het historisch hart van Amerongen, geïnspireerd op het zeventiende eeuwse leven rond Kasteel Amerongen. De markten zijn vrij toegankelijk en bedoeld voor de inwoners van Amerongen en wijde omgeving. De Grietmarkten brengen de geschiedenis van Amerongen en het kasteel onder de aandacht en leggen een link naar een duurzame toekomst.

De Grietmarkten richten zich op ‘kunst’ en ‘groen’. Kunst in de vorm van kunstenaars, die demonstraties en workshops verzorgen en hun werk te koop aanbieden. Groen in de vorm van producenten en aanbieders van biologische producten, die proeverijen verzorgen en hun producten te koop aanbieden.

Bij de organisatie van de Grietmarkt is een grote groep vrijwilligers betrokken.
Het bestuur van de Stichting Grietmarkt bestaat uit Ernst Hart (voorzitter), Nienke Feld (secretaris) en René Kloosterman (penningmeester).

Reacties zijn gesloten.