Grietmaal in de bonen: win je kaart!

266px-Phaseolus_coccineus_inflorescens,_pronkboon_bloeiwijzeHet Grietmaal staat dit jaar in het teken van bonen. De chefs van Herberg Den Rooden Leeuw en Restaurant Buitenlust maken een heerlijk gerecht met bonen. De aanleiding hiervoor is dat 2016 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Internationaal Bonenjaar. Bonen en andere peulvruchten zijn namelijk heel duurzaam qua teelt, passen in een gezond voedingspatroon en zijn bovendien erg lekker!
In de tuin van Kasteel Amerongen is in het kader van het Bonenjaar een ‘bonenetalage’ ingericht. Hier is te zien hoe allerlei bekende en onbekende bonen groeien, zoals de Kievitsboon, het Gele Woudboontje en de Reade Krobbe. Bovendien worden bonenrondleidingen georganiseerd.

voorraadpot studio Nienke vd PolMaar ook droge bonen zijn het bekijken zeker waard. Bij Herberg Den Rooden Leeuw, Restaurant Buitenlust en op de Grietmarkt staat een fraaie design voorraadpot van Studio Nienke van de Pol met daarin prachtige bonen. Door het aantal bonen in de pot goed te raden, kun je dit jaar de aankoop van je Grietmaalkaart terugwinnen.
Het werkt zo:
– Koop een kaart voor het Grietmaal bij Herberg Den Rooden Leeuw, Restaurant Buitenlust of in de webshop.
– Schrijf je naam en het aantal bonen dat volgens jou in de pot zit uiterlijk woensdag 7 september op de lijst bij Herberg Den Rooden Leeuw of Restaurant Buitenlust of op zaterdag 10 september tijdens de Grietmarkt op de lijst in de kraam van de organisatie (voor 16:00 uur).
– De uitslag wordt tijdens het Grietmaal bekend gemaakt. De winnaar wint de aankoop van zijn/haar Grietmaalkaart terug.
– Eén keer raden per persoon, veel succes!


 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.