‘Bloemrijk’ Grietmaal

‘Eetbare bloemen’, dat klinkt misschien niet voor iedereen meteen smakelijk. Maar vergis je niet, ongemerkt eet je misschien al vaker bloemen dan je denkt. Zoals bloemkool, een alom gewaardeerde groente. En van de harten en bodems van de artisjok wordt door velen gesmuld. De bloemen van veel kruiden zijn eetbaar en smakelijk: basilicum (koningskruid), dille, kamille, rozemarijn, thijm en koriander zijn bekende voorbeelden.

Een Grietmaal met eetbare bloemen vraagt meer voorbereiding dan een gewoon Grietmaal. Al in het begin van de zomer zijn teeltafspraken gemaakt met Kwekerij A8 in Doorn, zodat de bloemen op tijd en in voldoende mate beschikbaar zouden zijn.

Voor de feestelijke editie van het Grietmaal heeft Willem ’t Hooft o.a. borage gezaaid. Borage wordt ook wel komkommerkruid genoemd omdat de kenmerkende blauwe bloemetjes naar komkommer smaken.

Nu is van de bloemen nog niet veel te zien.

 

 

 

Maar over een dikke week zouden ze zo bij moeten staan.

 

 

 

De bedden met driekleurige viooltjes zien er prachtig uit, deze vrolijke bloemetjes vind je zeker terug in de ‘Flower Power’ salade.

 

 

De eetbare dahlia’s bloeien al volop. Ze zien er prachtig uit, zijn eetbaar, maar zijn ze ook smakelijk?

Kom het zelf proeven en schuif aan bij het Grietmaal!

 

Let op: in verband met de voorbereidingen zijn Grietmaalkaarten alleen van te voren te koop. Kijk voor verkoopinformatie de Grietmaalpagina op deze site.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.