Zaterdag 11 mei: Grietmarkt in Amerongen ‘Vol Energie’

Op zaterdag 11 mei ben je van harte welkom op de Grietmarkt om te genieten van kunst, biologische streekproducten en muzikale intermezzo’s. En dat alles onder het genot van een biologisch drankje en hopelijk de voorjaarszon.

Energie
Het thema van deze Grietmarkt is ‘Vol Energie’. Daarom is er, in samenwerking met Heuvelrug Energie, een Energiestraat ingericht. In dit bijzondere straatje staan regionale standhouders die zich met duurzame energie bezighouden. Zij kunnen je alles vertellen over bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatiematerialen. Kinderen kunnen in een speciale doe-kraam leuke en leerzame proefjes doen met duurzame energie. Voor jong en oud zijn er bovendien presentaties over KlimaatGesprekken.

Biologische producten
De vertrouwde biologische deelnemers zijn van de partij, zoals de Veldkeuken (brood en patisserie), De Paddenstoelenman, Powerpeul (lupineproducten) en De Hondspol (zuivel, kaas en worst), ClearChox (chocolade) en Huig van de Graaf (geitenkaas).Ook in tal van andere kramen kunt u lekkere en gezonde artikelen vinden.

Kunst
Geen Grietmarkt zonder regionale kunstenaars met handwerk, schilderijen, sieraden en keramiek. Voor de liefhebber zijn er ook interactieve deelnemers, zoals Carla Beuving met haar leren tassen en andere accessoires. Tijdens de markt zal zij demonstraties geven van leerbewerking met de hand.

De kinderen
Voor de kleintjes komt de grappige verhalenverteller van Berbar en zijn er muziekoptredens van Coen & Greetje. De oudere kinderen kunnen proefjes doen in de Energiestraat en een eigen leren onderzettertje maken met figuur- en letterstempels.

Terras met muziek
Op het gezellige terras kun je, met een biologisch hapje en drankje, genieten van muzikale optredens van onder anderen de jonge muzikanten Daan van Hasselaar en Myrthe Hendriks en de Nijmeegse formatie Songbird.

We zien je graag op 11 mei!

Foto: Nanda Klabbers

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.