Genieten op zonovergoten Grietmarkt

Foto Nanda Klabbers 10 sept 2016De Grietmarkt op zaterdag 10 september was voor iedereen een editie om met volle teugen van te genieten. Dankzij het heerlijke nazomerweer bleef het de hele dag gezellig druk. Vele bezoekers combineerden een bezoek aan de Grietmarkt met een ‘rondje dorp’ omdat er in het kader van Open Monumentendag van alles te zien en te doen was in Amerongen.

Op de markt was veel te beleven, en het zonnige terras nodigde uit om naar de gevarieerde muzikale optredens te blijven luisteren. Bezoekers reageerden enthousiast op het hoogstaande en gevarieerde aanbod aan kunst, design en biologische producten. De vrijwilligers vroegen deze dag aan bezoekers naar hun mening over de Grietmarkt. Enkele enthousiaste reacties die werden genoteerd:

“Een unieke markt met een eigenheid aan producten, geen standaard handelaren maar juist zelfgemaakte mooie kwaliteitsproducten.”
“Dit zie je niet op andere markten, hier gaat het om mooie producten met een goed verhaal.”
“Vooral houden zo, dit concept.”
“Een sfeervolle markt die helemaal past bij Amerongen.”
“Relaxte sfeer en prachtig aanbod.”
“Leuk dat er veel jonge designers aanwezig zijn; dat is een aanwinst.”

Foto Nanda Klabbers 10 sept 2016

Ook de jongste bezoekers vermaakten zich uitstekend, onder meer bij de doorlopende poppentheatervoorstelling en met het versieren van een eigen masker bij de knutselkraam.

Voor de kraamhouders was het een topdag. Er was veel aanloop en daarom ook veel gelegenheid om het eigen werk of product te presenteren en vragen te beantwoorden.

Eén van de standhouders:

‘Het is erg leuk om op deze manier in contact te komen met nieuwe mensen en meer bekendheid te kunnen geven aan je eigen product.’

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAan het begin van de avond schoven circa 230 bezoekers aan voor een smakelijk Grietmaal, bereid door restaurants Buitenlust en Den Rooden Leeuw. Met deze biologische maaltijd aan de lange tafels in de marktkramen werd de marktdag sfeervol en gezellig afgesloten.

Ernst Hart, voorzitter stichting Grietmarkt:

‘Voor het vrijwilligersteam is deze zeer geslaagde markt de dag waarop alles samenkomt als bekroning op een lange voorbereiding. Voor ons extra motivatie om in 2017 weer twee hele mooie markten neer te zetten. Wij vieren dan ons 15-jarig jubileum. Graag tot ziens op de volgende Grietmarkt op 13 mei 2017!’

De foto’s zijn gemaakt door Nanda Klabbers

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.