15-jarig jubileum Grietmarkt goed gevierd!

Op 9 september was de tweede markt van dit jaar waarbij het 15-jarig bestaan van de Grietmarkt werd gevierd met een bijzonder programma. Met na het Grietmaal nog een vrolijke filmvoorstelling en swingend concert werd het een zeer geslaagde feestelijke dag.

We kijken terug op een mooie afsluiting van een geweldig Grietmarktjaar.

Bezoekers konden volop genieten van het zeer gevarieerde aanbod aan biologische producten, kwalitatief hoogstaande kunst en design. Bij het terras waren de muzikale optredens sfeerverhogend. Kinderen vermaakten zich opperbest met kindertheater, de Grietmarkt-jubileumkleurplaat en het boetseren van klei-koppen.

Eerder dit jaar, tijdens de mei-markt, werden 500 bezoekers verrast met een mooie kaart met daarin een ‘Groei & Bloeipapier’ met zaadjes van margrieten. Aan dit cadeau was een fotowedstrijd verbonden en de gratis Grietmaalkaarten werden gewonnen door de Amerongse Monique Könings.

Heerlijk Grietmaal
Bij het smakelijke biologische Grietmaal schoven zo’n 225 deelnemers aan, waaronder Frits Naafs, burgemeester van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Henk Veldhuizen, dorpswethouder van Amerongen. Dit diner in een gemoedelijke dorpssfeer is traditiegetrouw de afsluiter van de Grietmarktdag. Maar in dit jubileumjaar konden de aanwezigen bovendien aansluitend nog naar de film en een concert.

Vrolijke film en swingend concert
In de tot bioscoop omgetoverde Stallerij van Herberg Den Rooden Leeuw was na het Grietmaal de vrolijke film ‘Pranzo di Ferragosto’ te zien. Muziekliefhebbers konden terecht in café-restaurant Buitenlust voor een swingend jazzconcert van de band Scotch & Water. Daarmee was het feest compleet en werden de dag en het jubileumjaar van de Grietmarkt vrolijk afgesloten.

In 2018 is er weer Grietmarkt in Amerongen op zaterdag 12 mei en 8 september. Graag tot ziens!

Op de hoogte blijven?
Houd deze website en de sociale media in de gaten. Of neem een abonnement op onze nieuwsbrief, het Grietbericht!

Foto’s: Lydian Coppus

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.